Corona – Tandartspraktijk Dentallogics – De Bilt

Corona

Tandheelkunde is Corona-proof bij Dentallogics door nieuwe high-tech luchtfiltering

Corona is voor het overgrote deel van de mensen nauwelijks merkbaar maar enkelen kunnen er lelijk aan ziek worden of zelfs overlijden. Het heeft bij Tandartspraktijk Dentallogics grote aandacht. Een tandartspraktijk is op papier een heel besmettelijke omgeving, we vernevelen mondinhoud, maar in de praktijk blijkt het besmettingsgevaar met corona mee te vallen. Dat valt ook op te merken aan Wuhan, waar het virus in januari 2020 voor het eerst om zich heen greep, maar niet in de tandartspraktijken(!), let wel in een tijd dat men nog niet bekend was met corona. Blijkbaar zijn de standaardvoorzorgen die we nemen in tandartspraktijken al behoorlijk effectief om een besmetting tegen te gaan.

Afstand houden is een belangrijk onderdeel van de coronapreventie, maar dat is onmogelijk in een tandartspraktijk. Nog veel belangrijker lijkt goed ventileren van de aerosolen te zijn. Sinds jaar en dag zet Dentallogics daartoe de luchtafzuiging op de maximale stand. Daarnaast hebben wij in alle ruimtes high-tech luchtfilterapparaten neergezet met 6-voudige luchtfiltering (zoals HEPA, ionisatie, UV) die  de lucht in de praktijk van virussen zuiveren zoals in operatiekamers.

Bij de behandeling zijn ook zaken aangepast. We zorgen ervoor dat er zeker 10 minuten tijd zit tussen de patiënten. Dat is voor ons makkelijker uitvoerbaar omdat er op meerdere behandelkamers wordt gewerkt en dan naar de volgende kamer gewisseld kan worden. Verder maken we zo veel mogelijk gebruik van kofferdam (rubberen lapjes) en gebruiken we minder turbineboren waarvoor in de plaats extra snelle motoren werden aangeschaft die minder spray veroorzaken.

Bij de aanmelding in de wachtkamer wordt u verzocht uw handen te desinfecteren, is onze balie extra afgeschermd en wordt u verzocht in de wachtkamer goed afstand te houden. Wij willen proberen niet teveel mensen gelijktijdig in de wachtkamer plaats te laten nemen. Graag niet te lang van tevoren komen en soms verzoeken wij patiënten om nog even buiten te wachten. Wel zijn vanaf juni weer combinatieafspraken tandarts/mondhygiënist mogelijk.

Iedereen kan zo lang ze gezond zijn tandartspraktijk Dentallogics rustig bezoeken. Het is veilig. Het kan nog lange tijd duren voordat deze crisis achter ons ligt en is het niet goed om zo lang uw gebitsonderhoud uit te stellen.