Goedkope Kronen – Tandartspraktijk Dentallogics – De Bilt

Tandartspraktijk Dentallogics

Tandartspraktijk in De Bilt
voor tandheelkunde, mondhygiëne en orthodontie.

WIJ NEMEN NOG NIEUWE PATIENTEN AAN

Goedkope Kronen

Uit het nieuws vernomen: Goedkope kronen.

Uit het nieuws hebt u kunnen vernemen, dat in het buitenland gemaakte goedkope kronen in de belangstelling staan. Nu zal het zondermeer mogelijk zijn dat men netjes werkt in het verre buitenland en dat een kwalitatief goed product geproduceerd kan worden. Voorwaarde is wel een goede controling en goede communicatie, maar dat valt met enige moeite te ondervangen. Aan een aspect wordt hier voorbij gegaan. De samenwerking tussen tandarts en tandtechnicus is een teamsport. De tandarts wenst een samenwerking waarbij vlot een hoogwaardig product wordt geleverd tegen een redelijke prijs. Dat geldt voor een simpele reparatie maar ook voor uitgebreidere werkstukken. Nu kan een technicus dat binnen een concurrerend Nederlands prijsniveau leveren wanneer hij een volledig palet mag en kan aanbieden. De samenwerking tussen tandarts en protheticus kan niet goed functioneren wanneer alleen gevraagd wordt om snel kleine reparaties uit te voeren maar hem het meer lucratieve werk wordt onthouden.

Onze praktijk werkt hoofdzakelijk samen met het Tandtechnisch Laboratorium Heibloem in Bilthoven. Daar wordt een heel ruim palet aan werkstukken aangeboden en de kwaliteit is uitstekend. Het laboratorium is zo ingericht dat aldaar ook patiënten kunnen worden behandeld voor het precieze afstemmen van een tandkleur of het meer specifiek opstellen van tanden in een prothese. Door de korte afstand naar onze praktijk wordt dat mogelijk. Ook zijn kleine reparaties vaak binnen een paar uur uit te voeren, helemaal wanneer u het werk even zelf brengt en afhaalt. Er zijn ook werkstukken die buiten het palet van Heibloem vallen. Zo sturen wij orthodontische werkstukken naar Orthodontisch Laboratorium Ortho-Flex in Goor (Gld) en worden telescoopkronen* gemaakt door Dentallabor Franka Hornkamp in Bergkamen (D). Met deze beide laboratoria hebben wij al meer dan 20 jaar ervaring. De werkstukken kunnen desgewenst geïntegreerd worden bij Heibloem dus wanneer snelheid een rol speelt is daar een mouw aan te passen.

Wij hebben aldus gekozen voor kwaliteit te gaan bij een optimale communicatie en samenwerking en bieden u derhalve geen goedkope buitenlandse (Aziatische) kronen.

* De Telescoopkroon is een prothetieksoort voor speciale situaties. Wij maken hier in voorkomende gevallen graag gebruik van. In Nederland is het niet zo wijd verbreid. Nederlandse tandtechnici hebben er weinig ervaring mee vanwaar de kwaliteit vaak niet optimaal is. In Duitsland wordt deze techniek veelvuldig gebruikt. Vanuit onze lange ervaring weten wij dat Hornkamp (voorheen Herzog) deze techniek goed beheerst.