Tandartsverzekering – Tandartspraktijk Dentallogics – De Bilt

Tandartspraktijk Dentallogics

Tandartspraktijk in De Bilt
voor tandheelkunde, mondhygiëne en orthodontie.

WIJ NEMEN NOG NIEUWE PATIENTEN AAN

Tandartsverzekering

Zo aan het einde van het jaar is het verstandig om te overwegen welke ziekenkostenverzekering en tandartsverzekering voor u het beste is.

Er wordt veel geschreven en geuit over tandartskosten. Het zijn gemiddeld genomen vooral de tandartsverzekeringen die de laatste jaren steeds duurder zijn geworden en/of hun condities hebben verslechterd. Wist u dat tandartsverzekeringen de grootste melkkoe van de zorg zijn? In 2011 bijvoorbeeld werd 800 miljoen € winst gemaakt door de verzekeringen in de gehele zorg. Voor tandheelkundige aanvullende polissen werd 1,6 miljard € aan premies geïnd terwijl 1,2 miljard werd uitbetaald. Kortom, er werd alleen uit de tandheelkundige polissen 400 miljoen € winst gehaald door de verzekeraars. Over 2012 zijn deze cijfers niet bekend gemaakt, maar het zou ons niets verbazen wanneer die winst nog groter was. Tandartspraktijk Dentallogics vindt het belangrijk dat u zich dat beseft.

Ook voor ons bij Tandartspraktijk Dentallogics is prettig wanneer onze patiënten een goed bruikbare tandartsverzekering hebben. Om daarbij het kaf van de koren te scheiden wijzen wij u op een onafhankelijk vergelijkend onderzoek op de site www.vergelijkmondzorg.nl.

Klik op deze links:
http://vergelijkmondzorg.nl/blog/s/14
http://vergelijkmondzorg.nl/blog/s/13/

U vindt daar een kwalitatief overszicht tussen de verzekeringen en tevens een uitleg over het kwaliteitsverschil.

Heel belangrijk vinden wij dat u kijkt naar een restitutiepolis. Veel goedkope verzekeringen hebben goedkope contracten met zorgverleners afgesloten. Goedkoper wil zeker niet zeggen beter, meer het tegendeel. U hebt geen vrije artskeuze meer en uw arts wordt alleen (volledig) vergoed wanneer u naar de arts van uw verzekering gaat. De enige verzekeraar in Nederland die de keuzevrijheid volledig intact laat is de ONVZ (zie: www.onvz.nl)

Tussen alle verzekeringen vinden wij dat de verzekering van YOOIN (zie: http://www.jooin.nl/) aparte aandacht verdient. Dat is de enige verzekering in Nederland die er vanuit gaat dat de eerste kosten die je in de tandheelkunde maakt eigenlijk niet te verzekeren zijn want die ontstaan sowieso. Wanneer duurdere verzorgingen nodig zijn, dan heb je een verzekering nodig. YOOIN is zo’n (echte) verzekering.

Een heel ander alternatief is de in september 2014 gelanceerde Ixorg (zie: www.Ixorg.nl) waar u een spaarregeling treft voor tandartskosten samen met een ongevallenverzekering. De gezamenlijke (aanvullende) zorgverzekeringen doen graag geloven dat de tandarts de laatste jaren heel duur geworden is. Dit wordt gezegd om de aandacht weg te leiden van het feit dat juist de gemiddelde tandartsverzekering de laatste jaren veel duurder geworden is terwijl de dekking steeds minder werd. De tandartsverzekeraars maken gemiddeld 25% winst op de betaalde premies en zijn daarmee de meest lucratieve inkomstenbron voor de verzekeraars. Bij Ixzorg blijven de premies van u!